Shell Aandelen Kopen


Wij houden ons bezig met het handelen in de beste Nederlandse aandelen. Een zeer belangrijk aspect hierbij zijn de Shell aandelen kopen. Natuurlijk onderbouwd waarom je dat in 2021 prima kan doen. Maar ook een uitleg waar je de Shell aandelen het best kan kopen.

Actueel: Shell helpt de AEX

 Royal Dutch Shell heeft met de positief uitvallende kwartaalcijfers er mede voor gezorgd dat de AEX voor het eerst sloot boven de 750 punten. Met een plus van 1,4 procent eindigde deze Amsterdamse hoofdindex op 758,08 punten.

De bijdrage van Shell kwam door een aandelenstijging tot 4,1 procent. Door de goede kwartaalcijfers en de aankondiging dat er voor miljarden dollars eigen aandelen gekocht zullen worden, steeg het aandeel fors.

Ook gaat Shell zijn dividend verhogen, allemaal tekenen dat Shell weer mooie winsten aan het maken is. Vanaf het tweede kwartaal zal er 0,24 dollarcent per Shell aandeel worden uitgekeerd. In totaal zal dit voor Shell een kwartaalbedrag zijn van 2 miljard, extra voor dividend.

Naast de extra dividenduitkering en de inkoop van eigen indelen, blijft Shell ook investeren in de vergroening. Want er is ook 2 miljard vrijgemaakt voor nieuwe milieuvriendelijke energiebronnen.

Een belangrijk aandeel in Nederland

Al jarenlang hoort Shell bij de meest winstgevende bedrijven in Nederland. Vooral het aandeel dat ze in de AEX hebben (15 %) laat zien dat het Shell aandeel een belangrijke rol speelt. Een Shell aandeel kopen is dan ook een interesseante investering. Maar hoe kan je nu makkelijk beleggen in Shell? Wij helpen je graag verder met al je vragen over het belangrijke aandeel (van) Shell.

Mega verlies van Shell in 2020

Shell heeft zijn cijfers over 2020 bekend gemaakt. Er is een verlies gedraaid van 21,7 miljard dollar. Hierbij is het operationale resultaat 4,8 miljard dollar. Vooral het tweede kwartaal was erg slecht. De oorzaak was natuurlijk de coronacrisis. Hierdoor is er veel minder vraag naar brandstof. Ondanks deze cijfers zijn de Shell aandelen in begin 2021 alweer erg populair. Het was in januari 2021 al het meest verkocht aandeel.

Waarom zou je Shell aandelen kopen?

In Nederland is Shell een zeer gerespecteerd bedrijf. Ze zijn al jarenlang erg winstgevend, en denken goed na over de toekomst. Bij zo’n groot bedrijf horen natuurlijk allerlei belangrijke kwesties. Ook de concurrentie van buitenlandse bedrijven is groot. Maar als je kijkt naar het aandeel van Shell van de afgelopen 5 jaar, zie je een enorme stijging. De koers van het Shell aandeel is van begin 2016 tot begin 2020 maar liefst met 30% gestegen (van ongeveer 20 euro per aandeel naar ongeveer 26 euro).

Shell Aandelen

Hoe is 2020 verlopen voor het shell aandeel?

In 2020 kreeg de gehele Nederlandse economie te maken met de gevolgen van het Covid-19 virus. Ook de Shell aandelen zijn hierdoor gezakt. Maar vanaf november 2020 zijn de aandelen weer aan het stijgen. Daarom is 2021 ook het moment om de Shell aandelen te kopen. Het oude niveau van 2018 of 2019 zal volgens ons weer bereikt gaan worden. Dit kan dus betekenen dat de waarde van de Shell aandelen kunnen verdubbelen. Dit is volgens ons een zeer goede investering.

Hoe kan je Shell aandelen kopen?

Wij hebben een beleggingsrekening bij DEGIRO. Deze kan iedereen openen en daarmee kan je makkelijk en goedkoop Shell aandelen kopen. Geen ingewikkelde derivaten of CFD, en ook niet moeilijk doen met short gaan of zo. Je kan je Shell aandelen kopen door een beleggingsrekening te openen bij DEGIRO en dan kan je direct een marktorder plaatsen. Dit is letterlijk in 1 minuut gedaan.

Waar kan je het best met de Shell aandelen beleggen?

Het is net alleen belangrijk om de juiste aandelen te vinden, maar ook zeker bij welke broker je gaat beleggen. Wij doen al onze beleggingen bij DEGIRO. Dit doen we omdat dit een betrouwbare broker in Nederland is. Je kan op een zeer eenvoudige en duidelijke manier de aandelen die je wil kopen.

Waarom kiezen wij voor DEGIRO?

 • DEGIRO is in 2019 beoordeeld als de beste broker door de Financial Times
 • DEGIRO behoort tot de beste brokers van Europa volgens onze bescheiden mening
 • Volgens de site van DEGIRO zijn de tarieven tot 80% goedkoper dan bij andere brokers (klik hier voor de vergelijking)
 • DEGIRO staat onder supervisie van de DNB en wordt gereguleerd door het AFM
 • FlatexDEGIRO group heeft meer dan 1 miljoen actieve beleggers
 • Ongekend lage tarieven: voor de primaire beursen €2,00 + 0,03% (met een maximum van €30,00)
 • DEGIRO trackers core selection en DEGIRO core selection investment funds zijn gratis → DEGIRO heeft een selectie van 200 commission-free ETFs (zie lijst)
 • Bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.
 • Ook beleggen mogelijk voor een aanvullend pensioen
 • Leer beleggen met de beleggersacademie
 • Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

De ontwikkeling van de Shell koers

Het is belangrijk om te weten dat de koers van het Shell aandeel samenhangt met de olieprijs. De actuele olieprijs is namelijk bepalend voor de hoogte van de prijs van de Shell aandelen. Dit betekent dus ook als je Shell aandelen wil kopen, je kan letten op een lage olieprijs. Shell heeft namelijk grote voorraden met olie. Dan is het logisch als deze voorraad minder waard wordt, door een lager olieprijs, dat ook de koers van het aandeel omlaag gaat. Daarbij hoort natuurlijk ook de verkoopprijs van de Shell olie, en uiteindelijk de winst die gemaakt wordt.

Waarom vinden wij het kopen van Shell aandelen een goede investering?

Wij willen graag onze mening laten weten. Natuurlijk kunnen we niet vooruit kijken, maar we kunnen wel een goede inschatting maken. Dit doen we met alle beschikbare informatie die er is. Onze conclusie is daarom dat je prima in 2021 Shell aandelen kan gaan kopen. Juist doordat het aandeel wat minder waard is geweest, is er nu een kans om in te springen.

De toekomst van Shell

Ook kijken we graag naar wat Shell zelf voor plannen heeft in de toekomst. Alleen handelen in olie zal niet meer winstgevend zijn. Daarom is Shell al erg druk bezig met alternatieve energiebronnen. Of het nu gaat om wind- of zonne-energie, of zelfs waterstof, Shell zit hier bovenop. Er worden zeer goede investeringen gedaan. Ook het vloeibare aardgas speelt bij Shell inmiddels een zeer belangrijke rol. Wij hebben vertrouwen in hoe Shell zelf omgaat met de toekomstvisie.

Toekomst Shell Aandelen

 

 

Vergeet de risico’s van beleggen niet

Onze mening, ons advies, geen natuurlijk geen garantie. Vertrouwen hebben in bijvoorbeeld het kopen van Shell aandelen, wil niet zeggen dat er door ons ook echt winst gemaakt zal worden. Dit heeft te maken met de risico’s van het beleggen in Shell. We kunnen niet met zekerheid voorspellen dat alles net zo goed met Shell zal gaan als de afgelopen 5 jaren.

De Shell aandelen in 5 stappen

In principe zijn er 5 verschillende stappen waarmee je winst kan gaan maken met de Shell aandelen kopen:

 1. Vind een goede broker: zoals al aangeven hebben wij voor DEGIRO gekozen.
 2. Verdiep je in het bedrijf: door bijvoorbeeld dit soort artikelen te lezen.
 3. Plaats een order: je kan direct de Shell aandelen kopen of wachten op een bepaald bedrag.
 4. Hou alles in de gaten: de koers en ook zeker het bedrijf Shell.
 5. Kies jouw moment om uit te stappen: wij kiezen bijna altijd voor de lange termijn.

Wat is Shell voor een bedrijf?

De officiële naam is Royal Dutch Shell, afgekort RDS. Het is een Nederland en Britse multinational. Ze horen bij de 6 grootste staats afhankelijke oliemaatschappijen, de Supermajors. Ze werken over de hele wereld, in meer dan 140 landen, met bijna 100.000 werknemers.

De handel van Shell heeft voornamelijk te maken met aardolie, gas, kerosine en benzine. Maar ook is Shell aan het investeren in nieuwe duurzame energie-oplossingen.

Bijzonder aan Shell is dat ze A t/m Z betrokken zijn bij het olie-proces. Dus niet alleen het uit de grond halen, maar ook zelf verkopen in de eigen tankstations. Hierdoor is Shell een machtig bedrijf.

Royal Dutch Shell

 

De geschiedenis van Shell

Het verhaal van Shell begint in 1890. Het bedrijf heette toe kortweg Koninklijke Olie. Vanaf 1907 was er al een belangrijke samenwerking met Engeland. In die tijd zijn ze samengegaan met Shell Transport and Trading Company. Hierdoor is dus Royal Dutch Shell ontstaan. Pas vanaf 2004 kan je de aandelen van Shell kopen. Natuurlijk zijn we hier erg blij mee, want het is het meest winstgevende bedrijf van Nederland. Iets om trots op te zijn, en zeker ook een reden om Shell aandelen te kopen.

Moet je Shell aandelen kopen?

Wij hebben Shell aandelen gekocht. Dit omdat wij vertrouwen hebben in de winstgevende toekomst van Shell. Ook hebben we daar de geschiedenis in meegenomen. En natuurlijk het moment van kopen. 2021 is wat ons betreft een geschikt moment om Shell Aandelen te kopen. Wij hebben dit zelf makkelijk, snel en goedkoop gedaan bij DEGIRO.

Recent Content