KPN aandelen


De KPN aandelen horen bij onze top 10 Nederlandse aandelen. Een sterk Nederlands bedrijf, waarvan wij verwachten dat het weer gaat terug klimmen naar het oude niveau van 5 jaar geleden. In 2020 is de groei alweer ingezet, en volgens ons kan je prima KPN aandelen kopen in 2021.

Wat is KPN?

De Koninklijke KPN N.V. is naast een ICT-diensten en telecommunicatiebedrijf ook een dienstverlener voor internet, vaste telefonie en televisie aan de consument. Het bedrijf KPN is al heel wat jaren actief, namelijk sinds 1881. De huidige naam werd vanaf 1989 in gang gezet.

Groei bedrijf

KPN is intussen één van de meest bekende bedrijven van Nederland en de huidige marktleider. Om u een beeld te laten geven over hoe groot KPN is hebben we de volgende cijfers beschikbaar: KPN heeft 1,402 miljoen vaste mobiele huishoudens als klant, 3,588 miljoen mobiele telefoon abonnees, 2,170 interactieve tv-klanten en 3,236 miljoen breedband huishoudens als klant. Alleen dit toont al aan dat ze goed op weg zijn hun missie te voltooien, namelijk “het netwerk van Nederland” worden, aldus KPN.

“De digitale snelweg van Nederland worden” is dus eigen ambitie die wel eens realiteit zou kunnen worden.

KPN aandelen kopen voor 3 euro

Zoals je hieronder kan zien gaat het alweer erg goed met de KPN aandelen. In 2021 raden wij aan de aandelen van KPN te kopen voor rond de 3,00 euro per stuk. Wij verwachten een mooie stabiele groei de komende jaren. Wij kopen alleen voor de lange termijn en ons advies is slechts een advies.

Koers KPN aandelen

Waar kan je KPN aandelen kopen?

Wij hebben een beleggingsrekening bij DEGIRO. Deze kan iedereen openen en daarmee kan je makkelijk en goedkoop KPN aandelen kopen. Geen ingewikkelde derivaten of CFD, en ook niet moeilijk doen met short gaan of zo. Je kan je KPN aandelen kopen door een beleggingsrekening te openen bij DEGIRO en dan kan je direct een marktorder plaatsen. Dit is letterlijk in 1 minuut gedaan.

Waar kan je het best met de KPN aandelen beleggen?

Het is net alleen belangrijk om de juiste aandelen te vinden, maar ook zeker bij welke broker je gaat beleggen. Wij doen al onze beleggingen bij DEGIRO. Dit doen we omdat dit een betrouwbare broker in Nederland is. Je kan op een zeer eenvoudige en duidelijke manier de aandelen die je wil kopen.

Waarom kiezen wij voor DEGIRO?

 • DEGIRO is in 2019 beoordeeld als de beste broker door de Financial Times
 • DEGIRO behoort tot de beste brokers van Europa volgens onze bescheiden mening
 • Volgens de site van DEGIRO zijn de tarieven tot 80% goedkoper dan bij andere brokers (klik hier voor de vergelijking)
 • DEGIRO staat onder supervisie van de DNB en wordt gereguleerd door het AFM
 • FlatexDEGIRO group heeft meer dan 1 miljoen actieve beleggers
 • Ongekend lage tarieven: voor de primaire beursen €2,00 + 0,03% (met een maximum van €30,00)
 • DEGIRO trackers core selection en DEGIRO core selection investment funds zijn gratis → DEGIRO heeft een selectie van 200 commission-free ETFs (zie lijst)
 • Bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.
 • Ook beleggen mogelijk voor een aanvullend pensioen
 • Leer beleggen met de beleggersacademie
 • Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Over KPN

Het bedrijf KPN is een van oorsprong nationale organisatie die ontstaan is eind 19e eeuw. Destijds wilde de overheid en KPN een netwerk aan telegrafieverbindingen realiseren door het land. Enige tijd later werden de posterijen aan de organisatie toegevoegd. Eind 19e eeuw was de beginfase van de telefoons. Toen deze volop door bedrijven en consumenten werden gebruikt werd ook dit geïntegreerd bij KPN. Al deze activiteiten samen vormden toen al een behoorlijke onderneming die wel eens flink zou kunnen groeien.

Zo ontstond de naam P&T begin 20e eeuw (wat later PTT werd) en dit werd pas in 1989 veranderd naar KPN. Vijf jaar later ging KPN naar de beurs in Amsterdam en dit werd opgeschaald tot in New York. Het laatste belang van het bedrijf werd verkocht in 2006 door de nationale overheid.

KPN was één van de providers die veel aandacht richtte op het grootschalig gebruik van het 4G netwerk, dit geavanceerde netwerk is tot wel 10 keer sneller dan z’n voorganger. De verwachtingen waren ook hoog toen dit in ontwikkeling was.

Aandelen sinds 2010

Na 2010 zijn de aandelen fors gedaald en geminimaliseerd tot de rand van instorten. In 2013 was de koers gedaald tot ongeveer €1,50. Dit is merkwaardig als u bedenkt dat de koers in 2007 op zo’n €8,55 lag. Het fluctueren van koersen zijn we echter wel gewend bij koersen. Mocht u KPN hebben geschort eind 2007 dan waren er nu grote winsten te behalen, dit is helaas achteraf speculeren.

Verwachtingen KPN

Het koninklijke bedrijf is een bedrijf met aanzien in Nederland, maar wat zijn nu de verwachtingen voor KPN?

 • Duurzaamheid. KPN vindt duurzaamheid belangrijk, net als vele andere bedrijven. Zo is er een visie om eind 2025 geen afval meer te creëren. Ook willen ze rond dat jaartal de KPN auto’s volledig elektrisch laten rijden. En daar komt nog eens bij dat ze in 2040 tot de helft minder willen uitstoten aan fossiele brandstoffen.
 • Nieuw netwerk. Uiteraard wil de organisatie over het snelste netwerk beschikken in Nederland. Met de ontwikkeling van de 5G komen er meer kansen op dat succes. Ze zullen behoorlijk kunnen groeien als dit netwerk na 2022 een potentiële lancering heeft in ons land.
 • Overname. Er is nog geen definitief besluit gemaakt over een externe overname van het Koninklijke bedrijf. Al wisten we wel dat Zweden is geïnteresseerd in KPN. De Topman van KPN benoemd het als een mogelijke optie, het zou ten slotte raar zijn als we een grote buitenlandse investeerder direct zouden weigeren.

Toekomst en verwachtingen KPN aandelen

Zoals eerder al benoemd zagen we grote fluctuaties in de koers. Uiteraard was begin 2020 een behoorlijke daling gaande. Dit had als reden de Covid-19 situatie wat uiteindelijk tot een enorme crisis leidde. Trends blijken grote invloeden te hebben op consumentengedrag. Zo zagen we eind november 2020 juist weer een significante stijging. Dit alles had te maken met de geruchten over een eventuele overname door externe partijen.

Veel factoren kunnen invloed uitoefenen op de aandelenkoers, ook voor de toekomst. Voor de liefhebber is het buitengewoon interessant om te observeren hoe die fluctuaties worden veroorzaakt en daarop je kansen bij het instappen beter te leren begrijpen. Het nieuwe 5G netwerk of een overname zou dus invloed kunnen hebben op de verwachtingen in de aandelenkoers. Het nieuws volgen, opslaan en begrijpen is dus van belang als u een wijze investering wilt maken. Ook zijn er specialisten beschikbaar die u kunnen helpen met het maken van een keuze of uw vermogen zodanig te verspreiden om een lange termijn groei te realiseren.

De kenners zijn niet al te positief over de aandelen van KPN. De reden hiervoor is de matige positie waarin het bedrijf zich bevindt. Tegenwoordig gebruikt iedereen sociale media zoals Facebook en WhatsApp om elkaar te telefoneren. KPN focust zich nog teveel op het huishoudelijke gebruik van een telefonisch apparaat. Dit resulteerde in een verkleinde markt voor het bedrijf. Toch kan het interessant zijn om de ontwikkeling bij te houden. KPN heeft nog altijd veel potentie op een enorme groei. Zeker als het nieuwe netwerk wordt gelanceerd.

Als we naar de cijfers kijken dan is het eigen vermogen per aandeel €1,17. Dit is niet heel positief. Hieruit kan worden opgemaakt dat het bedrijf op dit moment niet beschikt over een hele stabiele winst per aandeel en eigen vermogen.

KPN beschikt over een belang van 21,5 % van het bedrijf Telefonica. Dit aandeel wordt geschat op zo’n €3,5 miljard. Stel, KPN zou dit belang verkopen dan kan het de positie in ons landje vergroten/versterken, daarnaast heeft het bedrijf een aantal jaar geleden z’n dochter Base verkocht voor maar liefst €1,3 miljard. De liquiditeitspositie werd aanzienlijk verbeterd sinds die gebeurtenis. KPN zal zich na buitenlandse verkopen meer moeten richten op de Nederlandse markt, dit kan ten goede komen voor de mogelijke extra winst die er te behalen valt. Er gingen geruchten rond dat KPN het bedrijf Tele2 wilde gaan overnemen, de vraag is echter of Tele2 hier interesse in heeft. Vanuit dit soort activiteiten zal vanzelf een stabieler aandeel kunnen evalueren.

KPN aandelen kopen

Interesse om een investering te maken in KPN? Noodzaak is nu om alle informatie te gaan verzamelen over het bedrijf. Gelukkig ben je op deze pagina goed. Hier vindt u de verwachtingen in de toekomst, de KPN koers en natuurlijk de informatie die je nodig hebt om een verstandige keuze te maken. KPN aandelen zijn interessant, wel van belang is om uzelf goed in te lezen en te informeren.

Brokers

Betrouwbare Nederlandse brokers zijn onder andere DeGiro, Binck Bank, ETORO en Bux. Ze scoren allemaal boven de 8,5/10. U maakt slechts een account op één van deze opties en vervolgens kan er volledig veilig worden belegd. Komt u er niet uit? Op de pagina’s van deze partijen is genoeg informatie beschikbaar.

Het aandeel dat u wilt kopen kan gemakkelijk worden verhandeld via deze brokers. Nog een andere broker die een goede ervaring achterlaat is Plus500. De interface op deze site is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. U hoort het, een KPN aandeel kopen wordt niet als zeer ingewikkeld beschouwd.

De volgende stap

De meerderheid van de mensen beleggen voor de lange termijn winst. Net als bij KPN is het daarom noodzakelijk om alle nodige informatie te verkrijgen en zo naar de verwachtingen te kijken. Beleggen is en blijft risicovol. De juiste keuze maken is belangrijk, ook speelt het moment wanneer je besluit in te stappen of te verkopen van cruciaal belang zijn. Voor amateurs is het aan te raden een specialist in te schakelen of een bank die met u gaat kijken naar de mogelijkheden met het beschikbare budget. De aandeelkoers van KPN is redelijk volatiel op lange termijn, de vraag is of u dat fijn vindt of liever iets anders wilt.

Ziet volgens u de visie van KPN er realistisch uit en is er volop kan op groei? Dan is wellicht binnenkort investeren zo’n slechte keuze nog niet. Verstandig is om hierbij de bovenstaande brokers te gebruiken. Een veilige en verantwoorde manier van omgaan met uw geld is geen overdreven materie.

Ook interessant om in de gate te houden is het koersdoel die een bedrijf per maand opstelt. KPN doet dit vanzelfsprekend ook en dit kan een goede indicatie geven van de huidige financiële stand van de organisatie. Informeer uzelf goed om tot een aankoop over te gaan

Advies

Advies geven op het gebied van aandelen van een bepaald bedrijf is besteed aan een andere partij. De tips die wij geven is om goed te kijken en bijhouden wat de winstcijfers zijn, de visie voor de toekomst, de doelgroep, de markt van het bedrijf etc. Trends en ontwikkelingen zijn wellicht nog wel belangrijker, deze kunnen namelijk invloed hebben op de bovenstaande factoren.

Conclusie KPN aandelen

KPN is en blijft een interessant bedrijf die een koers aanhoudt die zo nu en dan volatiel is. De drie verwachtingen (duurzaamheid, 5G en de overname) zijn hoog en dit zal voor de belegger ook absoluut interesse opwekken. As 5G de lucht in is, de duurzaamheid wordt uitgevoerd en de mogelijke overname is gebeurt dan zal dit daarom te zijn zijn in het bedrijf en zichtbaar zijn op de aandelenmarkt. Koop nu jouw KPN aandelen!

Recent Content