KLM Aandelen Kopen


Wel of niet KLM aandelen kopen? Na een rampzalig jaar in 2020, kan 2021 juist het moment zijn om wel de aandelen van KLM te gaan kopen. Wij zullen alles uitleggen over de verschillende opties, en onze mening geven over de aankoop van KLM aandelen.

Is het verstandig om in 2021 KLM aandelen te kopen?

Zoals altijd met beleggen is dit niet met 100% zekerheid te zeggen. Dit is bij geen enkel aandeel zo, maar al helemaal niet bij het KLM aandeel. Een KLM aandeel kopen kan nu erg goedkoop. Daarom hebben wij het wel gedaan. Want natuurlijk verwachten wij dat met het Corona Vaccin alle vliegverkeer ook weer op gang komt. Misschien duurt het nog wel jaren voordat KLM op zijn oude niveau is, maar wij kopen KLM aandelen op de lange termijn.

Update KLM aandelen september 2021

Koers aandeel KLM 1 september 2021: 15,21 USD

KLM aandelen september 2021

Wij volgen de KLM aandelen met onze volledige interesse. Moet je ze wel of niet kopen? En tegen welk bedrag? Op dit moment schommelt het aandeel tussen de 5 en 6 euro. Volgens ons een goed moment om in te stappen.

Daarnaast is halverwege maart 2021 het koersdeel van Air France-KLM met 20 cent verhoogd. Dit komt door de goede verwachtingen van het herstel in 2021. Ook kan KLM meer gaan vliegen in het eerste kwartaal, vergeleken met de concurrenten zoals Lufthansa en IAG. Door deze berichten steeg het aandeel van KLM direct.

De koers van het KLM aandeel uitgelegd

Op de afbeelding hieronder zie je dat het KLM aandeel in 2018 op 14,30 euro heeft gestaan. Vanaf begin 2020 is het aandeel enorm gekelderd, maar volgens onze mening zal op den duur het KLM aandeel weer op zijn oude niveau terugkomen. Dus dit is het moment om KLM aandelen te kopen. Ook al heb je het KLM aandeel niet op zijn laagste punt gekocht, toch is het aandeel tussen de 5 en 10 euro nog steeds een goede investering.

 

KLM aandeel kopen

Waar kan je KLM aandelen kopen?

Wij hebben een beleggingsrekening bij DEGIRO. Deze kan iedereen openen en daarmee kan je makkelijk en goedkoop KLM aandelen kopen. Geen ingewikkelde derivaten of CFD, en ook niet moeilijk doen met short gaan of zo. Je kan je KLM aandelen kopen door een beleggingsrekening te openen bij DEGIRO en dan kan je direct een marktorder plaatsen. Dit is letterlijk in 1 minuut gedaan.

Waar kan je het best met de KLM aandelen beleggen?

Het is net alleen belangrijk om de juiste aandelen te vinden, maar ook zeker bij welke broker je gaat beleggen. Wij doen al onze beleggingen bij DEGIRO. Dit doen we omdat dit een betrouwbare broker in Nederland is. Je kan op een zeer eenvoudige en duidelijke manier de aandelen die je wil kopen.

Waarom kiezen wij voor DEGIRO?

 • DEGIRO is in 2019 beoordeeld als de beste broker door de Financial Times
 • DEGIRO behoort tot de beste brokers van Europa volgens onze bescheiden mening
 • Volgens de site van DEGIRO zijn de tarieven tot 80% goedkoper dan bij andere brokers (klik hier voor de vergelijking)
 • DEGIRO staat onder supervisie van de DNB en wordt gereguleerd door het AFM
 • FlatexDEGIRO group heeft meer dan 1 miljoen actieve beleggers
 • Ongekend lage tarieven: voor de primaire beursen €2,00 + 0,03% (met een maximum van €30,00)
 • DEGIRO trackers core selection en DEGIRO core selection investment funds zijn gratis → DEGIRO heeft een selectie van 200 commission-free ETFs (zie lijst)
 • Bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.
 • Ook beleggen mogelijk voor een aanvullend pensioen
 • Leer beleggen met de beleggersacademie
 • Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

KLM is Air France KLM

Natuurlijk hebben we het vaak over de KLM (aandelen kopen), maar de officiële naam is Air France-KLM. Een samenwerking tussen twee grote vliegtuigmaatschappijen. Hierdoor zijn enorm gegroeid in de omzet, en vervoeren ze wereldwijd niet alleen veel passagiers, maar ook heel veel vracht. Door deze sterke positie in de markt, zijn veel beleggers geïnteresseerd in KLM.

Air France KLM aandelen kopen

 

Informatie over KLM

Wij blijven toch gewoon KLM gebruiken. Ook omdat de KLM aandelen kopen bij onze top 20 van Nederlandse aandelen hoort. De laatste jaren heeft KLM meer dan 100 miljoen passagiers per jaar vervoerd. Hier kwam natuurlijk heel abrupt een eind aan. Maar dit getal geeft wel aan hoe groot KLM is. Ze behoren daarom ook bij SkyTeam. Ook de KLM aandelen zijn verkrijgbaar op verschillende beursen:

 • Amsterdam: hier kopen wij onze KLM aandelen
 • Parijs: natuurlijk vanwege Air France
 • New York: omdat KLM zo’n grote positie inneemt in de vliegindustrie

Hoe verdient KLM zelf zijn geld?

Wij denken natuurlijk aan het vervoeren van passagiers. Maar er zijn meer manieren waarom KLM zelf geld verdient. Hier maken ze ook goede winsten mee, wat er voor zorgt dat het aandeel van KLM steeds meer waard wordt. Belangrijke onderdelen zijn zoals al genoemd het vervoeren van vracht. Maar ook het uitvoeren van reparaties levert veel geld op. Dit komt omdat ze ook de vliegtuigen van 150 andere partijen onderhouden.

De sterke punten van KLM

Naast het feit dat KLM op vele manieren veel winst maakt, en een zeer grote vertrouwde partner is, zijn er nog meer sterke punten op te noemen. Deze voordelen zijn belangrijk voor de beslissing om wel of niet KLM aandelen te kopen. Deze eigenschappen van KLM zijn zeer sterk:

 1. Grote markt: de Nederlandse en de Franse
 2. Besparen op kosten: door de samenwerking worden er veel minder kosten gemaakt
 3. Doelgroep wordt groter: er zijn steeds meer mensen die gaan vliegen
 4. Valt niet om: door steun van de Franse en Nederlandse regering zal KLM niet failliet gaan

Sterke punten KLM

 

 

Waarom geen KLM aandelen kopen?

Ondanks dat wij juist wel de KLM aandelen hebben gekocht, zijn er ook mensen terug houdend. Belangrijk bij het beleggen is dat je ook op de hoogte bent van de risico’c. Dus dat je KLM aandeel minder waard wordt. Dit kan gebeuren door onderstaande punten:

 • Hoge olieprijzen: hierdoor heeft KLM veel extra kosten
 • Milieu aspect: extra belastingen ter bescherming van het milieu
 • Minder animo voor vliegen: doordat het dus bijvoorbeeld slecht voor het milieu is
 • Meer concurrentie: er zijn veel meer grote vliegtuig maatschappijen
 • Onvoorziene omstandigheden: zoals de pandemie de we gehad hebben

De goede resultaten van Air France-KLM

Van 2005 tot 2019 zijn er enorm goede resultaten gehaald door KLM. Dit komt omdat er een enorm grote omzet is. Deze is meestal tussen de 20 en 25 miljard euro’s per jaar. In 2012 en 2013 waren er ook verliezen. Dit is niet zozeer door KLM gekomen. Gelukkig bleven de KLM aandelen daarna erg mooi groeien.

Kopen van KLM aandelen

 

KLM aandelen kopen een goed idee?

Wij kopen al onze aandelen bij DEGIRO. Hier kan je makkelijk en goedkoop de KLM aandelen kopen. Ook vele andere goede (Nederlandse aandelen) zijn hier te koop. Aan jou de keus: ook voor het kopen van de aandelen van Air France-KLM.

Recent Content