Iron Condor Methode


Deze site (beste-belegging.nl) gaat over winstgevend beleggen. Hier hoort de Iron Condor Methode zeker bij. Bij de Iron Condor gaat het erom dat de koers tussen een bepaalde bandbreedte blijft. Doe je dit goed, dat kun je met deze methode een mooi rendement halen.

Voor wie is de Iron Condor Methode geschikt?

Doordat de methode volgens de Iron Condor strategie wel wat kennis vereist, moet je je zeker verdiepen in deze manier van optie beleggen. Doordat het rendement erg goed kan zijn, nemen vele mensen de moeite om alle ins en outs van de Iron Condor Methode onder de knie te krijgen. Een kleine investering van ongeveer 100 euro (97 euro om precies te zijn), is hierbij erg belangrijk. Het e-book geschreven door Drs Joost van der Laan is hierbij de oplossing!

Alle ins & outs

Wil je expert worden in de Iron Condor Methode dan heb je een duidelijke stappenplan nodig. In alle stappen om tot een mooi rendement te komen heb je goede instructies nodig. Daarnaast wil je graag van te voren de valkuilen weten en hoe je ze kan voorkomen. En een essentieel onderdeel bij Iron Conor is dat je zo weinig mogelijk commissie wil betalen. Dit alles kom je te weten in de complete uitleg met de verhalen van de experts (maak nu gebruik van deze aanbieding: slechts 77 euro)

Het ontstaan van deze succesvolle beleggings methode

Het zal je niet verbazen maar deze winstgevende methode is in Amerika ontwikkeld. Tegenwoordig gebruikt iedereen over de gehele wereld de Iron Condor Methode. En dit is niet meer alleen voor de professionals, maar juist ook voor de particulier gebruiker. Dit komt doordat deze methode uiteindelijk een erg duidelijk beeld geeft, en daardoor weinig stress (maar wel veel winst). De Amerikaanse brokers zijn nog steeds druk bezig met het beleggen in opties. Maar inmiddels kan je bij de Nederlandse brokers ook de Iron Condor Methode toepassen.

Waarom zou je gaan beleggen in opties?

Met het woord optie bedoelen we vaak dat je recht hebt om iets te doen. Zo werkt het beleggen in opties ook. Je hebt een tijdelijk recht voor het callen (kopen) of putten (verkopen) van een aandeel. Hierbij gaat het om de keuze voor een bepaald effect, binnen een bepaalde periode. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg theoretisch. Maar door te kiezen voor de juiste optiestrategie, levert je het gewoon een mooie winst op.

De optiepremie

Voor het kopen of verkopen van de opties, betaal of ontvang je een premie. Optiebeleggers gebruiken de Iron Condor methode om elke maand de optiepremie te ontvangen. Hiervoor hebben ze een klein, berekend risico genomen. Maar als je de juiste optiestrategie gebruikt, maak je op een tactische manier elke keer weer een mooie winst.

De Iron Condor Methode: van theorie naar praktijk

De filosofie achter Iron Condor is het beperken van het risico van het beleggen. Daarnaast is het populair omdat je maandelijks een premie kan ontvangen. Dit komt omdat de opties maar een bepaalde tijd geldig zijn. Dit houdt het beleggen in opties erg levendig, ondanks het weinige risico dat genomen wordt.

Welke 4 opties zijn er?

Zoals al verteld kan je kiezen voor kopen en verkopen. Hierdoor ontstaan er automatisch 4 mogelijkheden. De 4 opties van de Iron Condor Methode zijn

  1. koop putoptie
  2. verkoop putoptie
  3. calloptie verkoop:
  4. calloptie koop:

Ontstaan van twee verticale spreads

Dit betekent dat er in theorie twee verticale spreads ontstaan. Dit zijn een short vertical call spread en een short vertical put spread. Natuurlijk geldt voor beide dezelfde expiratiedatum. Er wordt een ‘out-of-the-money’ optie geschreven. En daarnaast een gekocht voor het afdekken. Hierdoor wordt er ingespeeld op het verlies aan tijdswaarde. Want de verkochte opties verliezen hierdoor meer tijdswaarde.

Na een maand uitbetaald krijgen

Ondanks dat de theorie in het begin lastig is (lees daarom ook zeker het aanbevolen e-book), krijg je in de praktijk gewoon elke maand uitbetaald. Er zijn ook wel langere looptijden, maar dan neem je meer risico, en dat wil je juist niet bij de Iron Condor Methode. Op zoek gaan naar opties met een kleine bandbreedte is de truc die erg goed werkt. Het ontvangen van de optiepremie is waar het om gaat. Maar hiervoor is het dus essentieel dat het verlies aan de waardes (tijd en verwachting) van de optiecombinatie zo hoog mogelijk is.

De speciale kenmerken van de Iron Condor Methode

Het meest speciale is dat bij deze methode we er juist van uitgaan dat de koeren niet heel erg gaan stijgen of gaan dalen. Ze moeten zo stabiel mogelijk blijven. Ze mogen bewegen in onze gekozen ’trading range’. Als dit zo blijft binnen een bepaalde tijd, dan maak je direct winst. Een andere essentieel kenmerk is dat een eventueel verlies dat je maakt, van te voren is berekend.

De voordelen op een rij

Het is wel duidelijke dat de Iron Condor voor veel beleggers vele voordelen heeft. Wij zetten de belangrijkste even op een rij:

  1. Winst maken bij kleine dalingen en stijgingen van de koers
  2. Ook een mooi rendement bij gelijkblijvende koersen
  3. Een methode warbij rust en geen stress een belangrijke rol spelen
  4. De verhouding tussen risico en rendement is gunstig

De nadelen op een rij

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan de Iron Condor methode. Hieronder de belangrijkste:

  1. De transactiekosten zijn redelijk hoog
  2. Groot verlies als je de bandbreedte heel erg smal maakt

Hoeveel winst kun je gemiddeld halen?

Een essentiële vraag bij beste-belegging.nl is natuurlijk hoeveel winst je kan halen uit de Iron Condor Methode. Het is natuurlijk lastig in te schatten voor de individuele persoon. Daarom hebben wij gekeken wat de particulier als reëel rendement heeft gehaald.

Een maandelijks rendement van 6,9% is mogelijk!

Hoe kun je beginnen?

Ook voor de particulier is het werken met deze methode een mogelijkheid. Je kan gewoon de adviezen volgen die je krijgt. Maar toch maak je kans op het maken van fouten. Dit zou erg jammer zijn, want hiermee gaat het geld dat je juist wou beleggen op aan domme fouten. Probeer dit te voorkomen, maar vooral weet je waar je mee bezig bent. De beste manier is om heel rustig het e-book van Drs Joost van der Laan te gaan lezen. Hier staat werkelijk alles wat je moeten weten over de Iron Condor Methode.

Aanbieding: De 4.0 versie met 20 euro korting (nu dus 77 euro)

Recent Content