Hoe aandelen kopen?


Wil je aandelen kopen maar weet je niet precies hoe dit moet? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! In dit artikel ‘Hoe aandelen kopen‘ bespreken we in het kort hoe je aandelen kunt kopen en waar je op moet letten.

Hoe kan je zelf aandelen kopen?

Wij vinden misschien wel de beste belegging om zelf je aandelen te kopen. Dit is erg makkelijk en goedkoop. Natuurlijk is belangrijk welke aandelen je koopt, maar hier kan je genoeg informatie over vinden op deze site. Hieronder leggen we in 4 stappen uit hoe je aandelen kan kopen.

Stap 1: een broker kiezen

Een belangrijke eerste stap is het kiezen van een goede broker. Een goede broker moet in ieder geval relatief voordelig zijn. Transactiekosten kunnen je rendement flink drukken, terwijl het aandeel bij elke broker gelijk is. Het is daarom onverstandig om een broker account te openen bij een dure partij.

Zodra je een broker hebt gekozen kan je onderzoek doen naar een aandeel dat je wilt kopen. De beste broker volgens ons is DEGIRO.

Stap 2: bepaal het juiste aandeel

Vervolgens moet je bepalen welk aandeel je wilt kopen. Hiervoor is het verstandig om voldoende onderzoek te doen. Dit doe je door bijvoorbeeld de balans en de winst-en-verliesrekening van het bedrijf na te kijken. Onderzoek of het bedrijf er financieel gunstig voor staat. Wanneer dit niet het geval is, kan je het aandeel beter niet kopen.

Door gebruik te maken van technische analyse kan je een mooi instapmoment bepalen. Met technische analyse kijk je naar patronen op de grafiek. Wanneer de koers van het aandeel bijvoorbeeld steeds weer daalt nadat een bepaalde waarde behaald is, dan weet je dat je op die waarde het aandeel beter kunt verkopen.

Stap 3: bepaal het type order

Wanneer je hebt besloten dat je het aandeel wilt kopen, moet je nog besluiten uit twee type orders. Wanneer je het aandeel direct wilt aanschaffen, kan je gebruik maken van een market order. Met een market order wordt het aandeel direct gekocht tegen de huidige prijs. Wanneer de prijs doorschiet kan het voorkomen dat je meer moet betalen dan de bedoeling was.

Je kan er ook voor kiezen om een limiet order te gebruiken. Met een limiet order stel je een waarde in waarop je het aandeel koopt. Op die manier weet je zeker dat je de aandelen verkrijgt tegen een gunstige prijs. Wel is het onzeker of je de aandelen daadwerkelijk kunt kopen.

Stap 4: bepaal een exit moment

Op een gegeven moment wil je het aandeel waarschijnlijk met winst verkopen. Het is dan ook verstandig om een exit moment te bepalen waarop je het aandeel weer van de hand doet. Het is belangrijk om dit moment op basis van ratio te bepalen. Stel een bedrag in waar het logisch is om te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld een all time high zijn of een niveau waar de prijs bijna altijd vanaf ketst.

Heb je het druk en kan je je beleggingen niet dagelijks in de gaten houden? Dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een stop loss. Een stop loss is een type order waarmee je positie automatisch wordt gesloten tegen een bepaalde prijs. Op die manier kan je een deel van je beleggingsstrategie helemaal automatiseren!

Aandelen kopen: ook voor jou!

In 30 minuten kan je zelf aandelen hebben gekocht. Wij hebben dit gedaan, en uitgelegd met duidelijke afbeeldingen. Hoe aandelen kopen? Volg ons artikel en ga ook een mooi rendement halen!

Recent Content