Beste aandelen 2021


2021 belooft weer een goed beursjaar te worden, net als 2020. Er zijn dan ook veel verschillende aandelen waaruit je kunt kiezen. Welke aandelen je het beste kunt kiezen bespreken wij in dit artikel. Zowel op de Nederlandse, als op internationale markten, zijn er veel verschillende interessante aandelen om in te investeren.

Pfizer

Nu met de corona crisis kunnen beleggers hier ook op inspelen en op de beurs hier rendementen mee behouden. Zoals bekend is Pfizer een grote aanbieder van vaccins. Echter blijkt het volgens diverse rapportages en evaluaties dat Pfizer nog steeds een aandeel is die nog lichtelijk ondergewaardeerd is. Op basis van de huidige beurskoers zijn er nog veel stijgingen mogelijk voor het merk. Pfizer is dan ook een echte markt leider en levert een zeer grote partij vaccins tegen corona in heel Nederland. Het aandeel Pfizer wordt door veel beleggers gezien als een echte top 4 of top 5 aandeel. Zeker wanneer er gekeken wordt naar de winstcijfers zijn er nog veel mogelijkheden op korte en op lange termijn voor Pfizer om verder te groeien.

Een goed Nederlands aandeel; Ahold Delhaize

Voor de belegger die ervan houd om in Nederlandse aandelen te investeren, is Ahold een zeer goede keus. kijk bijvoorbeeld maar naar de winstcijfers van de afgelopen kwartalen in 2020. De omzet en nettowinst steeg met bijna 13 en 15 procent. Ook steeg de winst per aandeel als een gek. Ook in corona tijden blijven mensen boodschappen doen en dus blijft Ahold een goede aandeel. Daarnaast is er het voordeel van de aandeel Ahold Delhaize dat het bedrijf een jaarlijks dividend van maar liefst 4% aanhoud. Simpelweg door het aandeel een jaar lang vast te houden, op de dividend datum, krijg jij een 4% uitgekeerd op basis van jouw inleg. Het mooie van dividend is dat je hier niets voor hoeft te doen het automatisch uitbetaald wordt. Veel beter natuurlijk dan je geld bij een bank te sparen, wat tegenwoordig vrijwel niks mee oplevert. Naast het feit dat Ahold hard groeit in winkels zijn ze ook online heel hard aan het groeien. Kortom, een mooie aandeel om toe te voegen aan je portefeuille.

Tesla

Een erg populaire aandeel afgelopen jaar was Tesla. Waar de koers bijna 8x over de kop ging, hebben veel beleggers ingestapt en een mooie winst kunnen maken. Maar ook op lange termijn zijn er veel goede kansen voor Tesla. Zeker aangezien Tesla recentelijk in de S&P 500 is ingegaan, en daarnaast ook recentelijk een grote investering heeft gedaan in bitcoins, is Tesla een bedrijf met een goede toekomst. Zo is de verwachting dat binnenkort ook de roadster en de cybertruck officieel geleverd gaan worden. De verkoop van elektrische auto’s is toekomst en het is een markt die blijft groeien. Zo heeft Tesla in veel verschillende landen mega fabrieken opgezet waar de auto’s worden gemaakt. Daarnaast is het merk erg bekend onder consumenten en kan inmiddels bijna wereldwijd aangeschaft worden door consumenten. Veel concurrentie heeft Tesla ook niet. Er zijn uiteraard wel elektrische auto makers zoals Nio, maar echter lopen deze qua technologie achter op Tesla. De verwachting is dan ook dat Tesla de komende jaren zal blijven groeien en zich zal gaan ontwikkelen tot een zeer grote market cap.

Berkshire Hathaway

Wie Waren Buffet zegt, zegt Berkshire Hathaway. Dit bedrijf van beleggers Buffet en Munger is een bedrijf dat al jarenlang weet hoe er belegd moet worden. Zij investeren dan ook in verschillende bedrijven. Wanneer jij een aandeel van Berkshire aanschaft koop je in feite diverse aandelen. Je kunt de aandeel het beste zien als een ETF. Een ETF houdt in dat je een mandje met aandelen hebt, terwijl je maar 1 aandeel koopt. Ideaal wanneer een paar aandelen meer dalen, zodat je portefeuille hierdoor alsnog goed stabiel blijft. Naast een grote positie in Apple heeft Berkshire ook grote posities in bijvoorbeeld United Pacific, maar ook in aandelen zoals Disney. Als er naar de grafiek wordt gekeken dan is het duidelijk dat er nog veel groei mogelijk is. Zeker met de goede aandelen die Berkshire bezit, is dit zeker een van de beste aandelen 2021 om te kopen.

Sumitomo

Een wat specialere aandeel waar je wellicht niet van hebt gehoord is Sumitomo. Dit is een van de grootste handelshuizen van Japan. Doordat de rente op dit moment erg laag is zal de waardering voor stabiele gespreide bedrijven hoog blijven. Toch bleek in 2020 dat de groei en waardering minder goed was dan verwacht, waardoor de prijs wat is gezakt. Het mooie van Sumitomo is dat je investeert in verschillende groepen en sectoren en je hierdoor je risico aan het verspreiden bent. Zo bezit je met een aandeel sumitomo een aandeel in transport en bouwsystemen, in de mijnbouw chemie en energie, maar ook in bijvoorbeeld de infrastructuur en media en digital. Het bedrijf Berkshire Hataway zit ook in Sumitomo, en dit laat ook zien dat Sumitomo toch echt behoort tot een van de beste aandelen 2021.

NN Group

De kans is groot dat je wel eens hebt gehoord van Nationale Nederlanden. Deze bekende verzekeraar heeft een goede naam in Nederland. Maar wist je dat je ook kunt investeren in dit bedrijf? NN Group heeft een zeer lage prijs en boekwaarde verhouding wat inhoudt dat je voor de huidige prijs en winst, een aandeel kunt aanschaffen tegen een zeer goede prijs. Een ander voordeel van het kopen van een van de beste aandelen 2021 is dat de concurrentie van NN Group steeds verder afneemt. Wanneer jij nu een aandeel koopt van het bedrijf is de kans groot dat deze in de komende jaren nog verder zal stijgen. Uiteraard is de huidige koers geen garantie voor succes, maar ziet het toekomst perspectief er wel erg rooskleurig uit. Een ander voordeel van NN Group is dat het bedrijf een jaarlijks dividend uitkeert van maar liefst 6,4%. Dit is dan ook erg interessant om je portefeuille op te bouwen van de beste aandelen 2021 met dividend aandelen. Hierdoor krijg je jaarlijks een cash bedrag of een aandelen dividend uitgekeerd.

Biogen

Veel biologische bedrijven zijn in opkomst en de gehele sector blijft dan ook flink groeien. Zo is Biogen een bedrijf dat zich richt op de neurowetenschappen. Dit is dan ook een zeer specifieke expertise dat nieuwe medicijnen en therapieën ontwikkeld voor iedereen die dit nodig heeft. Wanneer we hier gaan kijken naar de toekomst van de komende jaren dan staan er veel interessante dingen op de planning. Zo is he al lang bekend dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen en maken van medicijnen die helpen tegen de beroerte en de behandeling van Alzheimer. Als het bedrijf het zou lukken hier in te slagen is de kans groot dat hun aandeel kan exploderen. Daarnaast is de waardering van het bedrijf goedkoop. Zo zie je dat deze maar 8,2 keer de winst inhoud, wat betekent dat je echt waar voor je geld krijgt. Veel beleggers hopen de komende jaren op goed nieuws in de sector en kiezen er daarom voor om in dit bedrijf te investeren. De koers van het bedrijf kan snel omhoog schieten. Iets wat we ook al hebben gezien in afgelopen jaren. Biogen behoort dan ook zeker tot de beste aandelen 2021 en we kunnen aanraden wat aandelen van dit bedrijf aan te schaffen.

Alphabet

Een bedrijf dat vrijwel iedereen kent, Google. Tegenwoordig is het bedrijf veranderd van naam en heet Alphabet. De winst van het bedrijf blijkt maar groeien. 2020 was dan ook echt een top jaar voor veel verschillende tech bedrijven doordat de hele tech sector veel goed nieuws had. Alphabet is dan ook toekomst aangezien het bedrijf blijft investeren in clouddiensten en met veel verschillende updates hier komt. Ook is het bedrijf bezig om een zelfrijdende auto te maken en wordt er op dit moment gesproken met verschillende auto ontwikkelaars om hier concrete plannen te maken. Alphabet is bezig om steeds meer geld te verdienen op verschillende manieren. Zo had het bedrijf bijvoorbeeld in de derde kwartaal van 2020 een winst van maar liefst 12,5 miljard. Dit was een stijging van bijna 20%. Dit laat dan ook zien dat Alphabet een top bedrijf is voor de lange termijn. Daarnaast koopt Alphabet soms ook kleine bedrijven op die ze vervolgens omtoveren tot een nog groter succes. Wanneer we gaan kijken naar de winst uit bijvoorbeeld andere activiteiten dan Google, dan zul je zien dat deze ook in de miljarden loopt. Op dit moment is de koers winstverhouding ongeveer 22 keer de winst. Voor een bedrijf als Alphabet dat zo’n marketleider is, is dit niet veel. Daarnaast heeft het bedrijf vrijwel geen schulden en uiteraard is er veel potentie voor de aandeel om nog verder te kunnen groeien de komende jaren. Alphabet behoort dan ook zeker tot de top van beste aandelen 2021.

Ralph Lauren

Van de tech en andere sectors gaan we naar het bekende kledingmerk Ralph Lauren. Veel diverse merken in de luxe sector behoren tot de beste aandelen 2021 omdat ze afgelopen jaren flink zijn gestegen in waarde, en er nog mooie potenties op de loer liggen voor de in de komende jaren. Kijk bijvoorbeeld maar naar aandelen van de bekende luxe merken zoals het merk LVMH wat onder andere Louis Vuitton en Hermes bezit, maar ook wat simpelere merken zoals Nike en Adidas laten zien te blijven groeien en goede prestaties te laten zien. Ondanks dat sommige mode fabrikanten het sterk hadden vanwege de corona crisis, zijn er ook weer goede kansen die op de markt liggen. Ralph Lauren is een merk dat in 2020 in het laatste kwartaal een groei in de omzet van meer dan 30 procent had behaald. Dit laat zien dat ook het online segment blijft groeien en dat het mogelijk is om ondanks geen fysieke winkels online de verkoop door te kunnen blijven zetten. Het aandeel zeeft heeft een waardering van ongeveer 20 keer de winst. Dit is een vrij normale beoordeling. Echter is het belangrijk dit ook te vergelijken met directe concurrenten in de luxe markt zoals bijvoorbeeld LVMH. Daaruit blijkt dat de aandeel prijs zeer goed is en is Ralph Lauren dus ook zeker een van de beste aandelen 2021, aangezien er nog een mooie groei aan zit te komen. e

Shell

Shell is een aandeel dat al jarenlang behoort tot de top van meest winstgevende aandelen in Nederland. Wanneer we gaan kijken naar de AEX index dan valt al snel op dat Shell hier een zeer grote rol in speelt. Shell is dan ook betrouwbaar en een goede keus wanneer jij op zoek bent naar een betrouwbare aandeel voor op de lange termijn. Helaas zijn de winst cijfers van 2020 wel wat minder dan verwacht. Zo heeft het bedrijf een verlies gedraaid van bijna 22 miljard. Echter had het aandeel het moeilijk ook vanwege de pandemie die op dit moment bezig is op de wereld. Echter behoort shell toch echt tot de beste aandelen 2021 aangezien de toekomst er goed uitziet. Zo is de verwachting dat wanneer meer mensen weer gaan reizen en meer naar kantoor gaan, er ook weer meer benzine getanked zal worden. Hierdoor zal de winst van het bedrijf waarschijnlijk weer toenemen en zal de prijs ook blijven stijgen. Daarnaast is Shell een bedrijf wat zeer gerespecteerd is en heeft het een goede naams bekendheid. Wanneer we kijken naar de koers van 2016 tot en met begin 2020 dan is het aandeel maar liefst 30% gestegen, wat ook laat zien dat het bedrijf een veilige investering is.

KPN

Een andere aandeel die natuurlijk niet mag ontbreken voor de beste aandelen 2021 is het bedrijf KPN. KPN behoort dan ook al jarenlang tot een van de toppers van de Nederlandse aandelen. Het bedrijf is wat terug aan het klimmen naar de hoge beurs prijs die het bedrijf 5 jaar geleden gehad. KPN is een echte bekende naam en bestaat al sinds maar liefst 1989. Naast het feit dat het bedrijf natuurlijk vaste telefonie en televisie aanbied aan consumenten, biedt het ook verschillende soorten ICT diensten aan. KPN is de absolute marktleider in zijn sector en is dan ook echt 1 van de top bedrijven in Nederland. Zo heeft op dit moment KPN maar liefst bijna 1,5 miljoen vaste huishoudens die de producten internet en/of televisie afnemen van KPN. Ook zijn er maar liefst bijna 3 miljoen mensen in Nederland die het breedband gebruiken dat op KPN is afgesloten. Ook de mobiele markt van KPN blijft maar groeien. Er zijn steeds meer particulieren maar ook bedrijven die ervoor kiezen een smartphone met abonnement aan te schaffen van KPN. KPN maakt dan ook op verschillende manieren winst en is een echte goede keus.

BAM

BAM is en blijft een absoluut topbedrijf. In het midden van half 2019 heeft de aandeel echter flinke klappen gekregen omdat de bouw sector even stil stond. Ook in 2020 heeft het bedrijf grote klappen gehad. Het gevolg hiervan is dat de aandeel wat is gedaald in prijs. Op dit moment kun je het aandeel dan ook voor een zeer lage prijs kopen. Ondanks dat de toekomst de komende maanden wellicht er nog wat onzeker kan uitzien voor de bouwmarkt is het belangrijk ook rekening te houden met de verwachtingen voor de komende jaren. De verwachting is daar dat de bouwsector zal blijven stijgen, en hierdoor ook de prijs van de aandeel. Het is dan ook alleen maar slim om op een lager punt een aandeel zoals BAM te kopen. Daarnaast heeft BAM een goede en betrouwbare naam en helpt dit zeker in de toekomst. Ook is het belangrijk om te weten dat BAM tot maar liefst 30 landen actief is in Europa. Hierdoor investeer je dus echt in een van de grootste bouwbedrijven van Europa en behoort dit zeker tot de beste aandelen 2021.

Akzo nobel

Een andere absolute topper van de AEX is Akzo Nobel. Dit bedrijf is een van de grootte ondernemingen van het land en dat is niet zomaar zonder reden. Zo is het bedrijf een grote producent van verf en coatings, maar ook staat het bedrijf bekend om andere producten. In het jaar 2020 had het bedrijf een totaal van maar liefst 34000 werknemers. Het bedrijf heeft een koers die flink kan stijgen. In de laatste 5 jaar is het aandeel van maar liefst 60 euro naar 90 euro gegaan. Dit is natuurlijk een mooi rendement. Daarnaast wordt AKZO nobel door veel experts gezien als een best stabiele en betrouwbare aandeel. Dit is erg belangrijk wanneer jij een aandeel wilt aanschaffen voor op de lange termijn. Op de korte termijn kunnen de prijzen soms flink schommelen, maar als je kiest voor een aandeel op de lange termijn kun je hier veel betere en betrouwbare winsten uit halen. Akzo nobel zit op dit moment nog steeds in een lichte dip en dus is het een ideaal moment om wat aandelen akzo nobel aan te schaffen.

Robinhood

Naast het feit dat er natuurlijk veel interessante aandelen zijn op dit moment om aan te schaffen is het ook belangrijk om aandelen in de gaten te houden die de komende tijd op de beurs komen. Deze aandelen worden in het engels ook wel IPO’s genoemd. Dit staat voor Inital Public Offering, en houdt in dat ze voor het eerst naar de beurs toegaan. Het voordeel van een bedrijf kopen op een IPO is dat hij dus net op de beurs is, en een goede aandeel de komende jaren een mooie groei kan ervaren. Robinhood is een zeer groot en bekend platform dat in Amerika wordt gebruikt om te handelen in aandelen, opties en andere diverse producten. Zeker veel jongeren gebruiken het platform massaal om te day traden en om opties te kopen. Doordat het platform veel gebruiks heeft, en de verwachting is dat er nog meer gaan bijkomen de komende jaren, behoort Robinhood zeker tot een van de beste aandelen 2021. Daarnaast maakt het bedrijf ook veel winst en verdienen ze een mooie commissie op alle trades die worden uitgevoerd op hun platform. In de toekomst is de verwachting dat ook nog meer verdien modellen gekoppeld gaan worden aan het bedrijf, waardoor ze nog meer winst kunnen maken. Kortom een goede keus, en zeker een van de beste aandelen 2021.

Alibaba

Een andere zeer grote speler waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord is Alibaba. Alibaba staat er dan ook beken de Amazon van China te zijn. Zowel Amazon als Alibaba zijn twee enorme e-commerce bedrijven die in deze onzekere tijden veel hebben kunnen profiteren. Dit heeft er mee te maken dat steeds meer aankopen online worden gedaan. De verwachting is dat de komende jaren alleen maar meer betalingen online gaan gebeuren en dus is de kans groot dat deze gehele markt zal groeien, wat ook alibaba een van de beste aandelen 2021 maakt. Een ander voordeel is het rendement steeds hoger is en daarnaast heeft het bedrijf ook veel kleinere bedrijven in handen. Zo is Alibaba ook bezig met cloud computing, digitale media en heeft het bedrijf zelf diverse video en muziek diensten. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar maar liefst 15 miljard geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie en robots. Dit is dan ook goed voor de toekomst van het bedrijf. Op dit moment ligt de koers winst ongeveer rond de 30, en kun jij een van deze beste aandelen 2021 voor een mooie prijs sturen.

Belangrijk is het voor de beste aandelen 2021 dat je altijd zelf een selectie maakt van de aandelen waar jij in wilt investeren, gebaseerd op basis van je eigen onderzoek. De beste aandelen van 2021 zijn dan ook in verschillende markten zodat mocht 1 markt segment flink zakken, je meer verspreid zit. Voor de beste aandelen 2021 is het ook aan te raden te investeren in diverse gebieden. Kies er bijvoorbeeld voor om Europese aandelen te hebben, Nederlandse aandelen, en wereldwijde aandelen. Voor de beste aandelen 2021 is het belangrijk altijd alleen te investeren met geld dat je kunt missen!

Recent Content